en-USsv-SE

Vanliga frågor om the Beer Game

BeerGame startar inte

Nedan ges fem vanliga förklaringar / lösningar:

1. Lägg till Beer Game på Javas "Exception Site List" för att BeerGame även skall fungera efter nya säkerhetsuppdateringar av Java. Följ dessa instruktioner:

  • Öppna kontrollpanelen
  • Hitta och öppna Javas kontrollpanel
  • Klicka på security tab
  • Välj Edit Site List och addera "https://beergame.pipechain.com/"

2. Prova flera olika browsers. 

BeerGame är en Javaapplikation och fungerar således inte med Chrome och Edge. Microsoft Internet Explorer och Firefox brukar vara de bästa alternativen.

3. Uppdatera din Javaversion eftersom BeerGame kräver Java 7 eller senare.

Ladda ner senaste versionen av Java: http://java.com/en/download/

4. Töm Java "temporary cache" genom att gå in på Java kontrollpanelen och klicka på "Settings…" och sedan "Delete Files..." Det kan också vara bra att "Restore Security prompts" under Security fliken.

5. Om skärmen nedan visas efter att du valt New Game/Join Game är det vanligaste problemet att din organisations brandvägg blockerar port 8081. Denna port behöver användas på grund av att BeerGame är en "multiplayer"-simulering. Detta problem är väldigt vanligt i stora organisationer. Har du möjlighet så rekommenderar vi att du testar via eventuella gästnätverk eller prova på en privat dator utanför organisationens nätverk och se om det fungerar där.


 

Jag får inte BeerGame att fungera på min Apple eller Andriod enhet?

Java fungerar vanligtvis inte på smartphones och tablets, vilket gör att BeerGame inte fungerar på dessa enheter. Det finns lösningar med webbläsare som kör Java-program på fjärrservrar som kan användas. Eftersom BeerGame är kostnadsfri för användaren har vi tyvärr inte resurser att utveckla eller optimera den för olika enheter. Hör av dig om du vill hjälpa oss med detta!

Kostar det något att använda Beer Game?

Vår version är fri att använda för universitet och icke vinstdrivande organisationer. MA-system och PipeChain Group är konsult- och IT-företag inom supply chain området. Vi tycker att BeerGame ger en bra bild av Bullwhipeffekten och att den därför bör upplevas av så många som möjligt. Eftersom vi inte får några större intäkter från spelet kan vi tyvärr inte avsätta de resurser vi hade önskat till att fortsätta utveckla och modernisera BeerGame. Skicka gärna ett mail om du eller din organisation vill bidra. Vi kan också diskutera möjligheterna att bygga "brandade" versioner.

Om du vill komma i kontakt med oss, vänligen skicka ett meddelande på beergame@masystem.com