en-USsv-SE

Distansutbildning för nya och gamla truckförare

Distansutbildning för nya och gamla truckförare
I tider då vi alla ska göra vad vi kan för att minimera risker, passar distansutbildning på truck extra bra. eTruck fungerar för både grundutbildning och repetitionsutbildning.

Hur fungerar eTruck?

eTruck är en online-kurs som täcker teoridelen av en truckförarutbildning. Den tar 4-6 timmar att genomföra, och motsvarar A- och B-utbildning enligt TLP 10, den läroplan som gäller i Sverige. Det betyder att den täcker in bland annat ledlyftare, motviktstruckar och skjutstativtruckar.

Kursen varvar fakta med storytelling. Här berättas historien om en arbetsdag då en truckolycka inträffar. Eleverna vet att olyckan kommer att hända, men inte när eller hur. Det gör att de under berättelsens gång försöker ”lösa gåtan” i förväg. Utan att tänka på det övar de sig i att upptäcka och förstå risker, och fundera över hur man undviker dem. Det ger kunskap och förståelse som sitter.

Hur blir resultatet?

Om du undrar över resultatet när man kör utbildningen på distans, kan du vara helt lugn. Omfattande internationella studier visar att man lär sig mer genom e-lärande än i klassrumsundervisning. Våra instruktörers erfarenhet av eTruck säger precis samma sak. Provresultaten efter avslutat kurs visar dessutom att drygt 90 % klarar godkändnivån — en ovanligt hög siffra.

Som instruktör följer du dina elever online, och kan fokusera din distanshjälp på den som behöver det.

Ta kontakt med oss så berättar vi mer om hur du kommer igång. Eller så kan vi sätta dig i kontakt med en utomstående truckinstruktör som kan berätta om sina erfarenheter.

Kontakta oss på MA-system Utbildning för mer information gällande eTruck - ring oss på 046 - 32 90 10 eller maila oss på education@masystem.se