en-USsv-SE

The Beer Game tillsammans med Fagerhult

The Beer Game tillsammans med Fagerhult
MA-system höll i en Beergame-session tillsammans med ledningsgruppen på Fagerhults fabrik i Fagerhult. MA-systems konsult Erik Flink ledde sessionen och deltagarna fick både insikter från att spela spelet samt att diskutera olika fenomen i försörjningskedjan.

Fagerhult är ett innovativt företag som har utvecklat och producerat belysning sedan 1945. Idag har man ett brett urval med produkter för både inomhus- och utomhus-bruk med uppåt tiotusen varianter. Brett urval innebär även många komponenter och en hel del logistik som måste fungera för att snabbt kunna leverera till kunderna. Fagerhult har både produkter på lager, som tillverkas mot order och produkter som konstrueras mot order. 

Björn Spaak som är Logistikchef och Biträdande Fabrikschef var den som tog initiativet till Beer Game. Deltagarna hann med dubbla omgångar och lyckades i stort sett halvera den totala kostnaden i andra omgången när de vässat sina kunskaper, bra gjort! 

I Beer Game-sessionen fick deltagarna testa på att vara aktörer i en försörjningskedja som ska leverera öl. Målet är att minimera försörjningskedjans totala kostnad för att möta kundens efterfrågan, samtidigt som lagernivåerna hålls på en låg nivå. Efter spelet diskuterades orsaker till olika fenomen som uppstår samt vilka angreppssätt som kunde vara lämpliga för att lösa dem. 

Syftet med simuleringar är att på ett snabbt och enkelt sätt få en aha-upplevelse, som sedan ska kopplas till din egen verksamhets sammanhang och förutsättningar.

Vi tackar Björn och Fagerhult för förtroendet och önskar dem fortsatt lycka till i sin logistikresa!

Vill du också spela The Beer Game med oss och lära dig mer om er försörjningskedja?

Läs mer om The Beer Game här