en-USsv-SE

Spela Beer Game med MA-system

Beer Game är ett spel om logistikens grunder där syftet är att skapa förståelse för vikten av informationsutbyte mellan försörjningskedjans (supply chain) aktörer samt hur våra invanda beteenden kan bidra till oönskade effekter.

Beer Game utvecklades på Massachusetts Institute of Technology (MIT) på mitten av 60-talet och har sedan dess spelats över hela världen av såväl studenter som företagsledningar.

Spelet simulerar en försörjningskedja från en öltillverkare via distributör, grossist och butik till slutkonsumenten. Målet är att minimera den totala kostnaden för samtliga deltagare genom att möta kundens efterfrågan samtidigt som lagernivåerna hålls på en låg nivå. Spelet leder till många ”ögonöppnare” och ”aha -upplevelser” som i sin tur mynnar ut i intressanta diskussioner, ökad förståelse för försörjningskedjan och inte minst insikten om att ett förändrat arbetssätt kan leda till en effektivare försörjningskedja.

För att få ut det mesta av spelet rekommenderar vi att ni tar hjälp våra duktiga konsulter, info@masystem.com. Ni kan även välja att spela online genom att klicka på rutan nedan.

 

Spela Beer Game här

 

Vill du få information om de senaste inom logistik och vad som händer på MA-system? Anmäl er då till vårt nyhetsbrev längst ner på sidan!

Ma-system consulting

Låt oss kontakta dig!