en-USsv-SE

Lyckad Beer Game-session på PLAN-konferensen

Lyckad Beer Game-session på PLAN-konferensen
MA-system höll i en session under årets Plan-konferens som hölls den 21:a april. MA-systems konsultchef Klas Turesson höll tillsammans med Joakim Gustafsson, Senior Consultant & Account Manager på Consafe Logistics, i en omgång av supply chain-simuleringen Beergame för ett antal konferensdeltagare under eftermiddagen.

I Beer Game-sessionen fick deltagarna testa på att vara aktörer i en försörjningskedja som ska leverera öl. Målet är att minimera försörjningskedjans totala kostnad för att möta kundens efterfrågan, samtidigt som lagernivåerna hålls på en låg nivå. Även de erfarna logistikerna som var med i denna session insåg att det inte alltid är så lätt att styra en till synes simpel försörjningskedja, vilket är meningen med simuleringen. 

Efter spelet fick deltagarna veta mer om orsakerna bakom de, oftast stora och vanliga, problem som uppstår. De fick även med sig några nycklar i hur de kan tänka för att minska effekterna som visar sig i spelet.  

Om du är intresserad av att testa ”öl-spelet” finns mer information här. Syftet med simuleringar är att på ett snabbt och enkelt sätt få en aha-upplevelse, som sedan ska kopplas till din egen verksamhets sammanhang och förutsättningar.