en-USsv-SE

Aktuellt

Här kan du läsa ett urval av nyheter från alla bolag i MA-system-koncernen.

 

RSS
Hydroscand automatiserar och effektiviserar sina leverantörsrelationer med PipeChain WebEDI
Hydroscand, marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien med över 20 000 artiklar på lager, har valt PipeChain WebEDI för att automatisera och effektivisera sina leverantörsrelationer.
Läs mer
PipeChain och Meridion inleder partnerskap inom Moln-EDI för affärssystemet Infor M3
PipeChain och Meridion inleder ett partnerskap inom Moln-EDI riktat mot företag som kör affärssystemet Infor M3. Första partneraffären görs med HellermannTyton
Läs mer
Räcker det med s k ”Truckkort” för att få köra truck?
Nej! Föraren måste också ha arbetsledningens skriftliga tillstånd att köra truck (AFS 2006:5 §19). Ett enkelt sätt att skriva ut ett s k ”Körtillstånd för truck” är att använda MA-system Utbildnings körtillstånd i PDF-format.
Läs mer

Trendspaning 2016

Trendspaning 2016
De supply chain-trender många pratat om de senaste åren börjar nu förverkligas. Mognaden för att tänka utanför sina fyra väggar ökar alltmer.
Läs mer
Machokulturen måste bort!
Hantverkare arbetade på tio meters höjd utan tillräckligt fallskydd. Entreprenören lovade bot och bättring. Nu har det hänt igen – på samma bygge.
Läs mer
Dataspel – en viktig input till att lösa globala problem
Dataspelsvärlden kommer under kommande år att erbjuda allt mer intressant input till andra områden än lek och spel.
Läs mer
PipeChain stärker sin position inom Bygg & Anläggning
PipeChain har tecknat ett långsiktigt avtal med BBGRUPPEN (Byggbeslag AB) om molntjänsten PipeChain TCS™ för EDI och kommunikation med BBGruppens kunder, leverantörer och transportörer.
Läs mer
Låt kunden ta bussen!
Det största problemet i våra försörjningskedjor är fortfarande silo-tänkandet. Det vill säga att var och en endast tänker på sin egen situation och agerar därefter. Det innebär att en försörjningskedja med flera parter alltid är suboptimerad.
Läs mer
Peab rullar ut PipeChain till ett stort antal byggprojekt
Peab har efter en pilot och utvärderingsperiod valt att bygga vidare på samarbetet med PipeChain och rulla ut användningen av PipeChain som planerings och processförbättringsverktyg till ett stort antal byggprojekt.
Läs mer
Nu har det HÄNT IGEN!
Tyvärr så fortsätter olyckorna med skylift att inträffa. På kort tid har det rapporterats om två olyckor med dödlig utgång. Den ena olycka påminner om det som hände i Malmö för ett år sedan, men nu var det Göteborg som drabbades.
Läs mer
Page 10 of 10 [10] NextLast