en-USsv-SE

Aktuellt

Här kan du läsa ett urval av nyheter från alla bolag i MA-system-koncernen.

 

RSS

Ny Liftbok!

Ny Liftbok!
Hela MA-systems Utbildnings Liftmaterial har genomgått sin största uppdatering sedan lanseringen. Boken är omarbetad i sin helhet, även om den naturligtvis fortfarande motsvarar kraven i t ex Liftläroplanen LLP och ISO-standarden.
Läs mer
Vad krävs för digitaliserade, transparenta supply chains?
Idag talar ledningsgrupper allt mer om värdet av digitalisering av supply chains end-to-end. Digitaliseringen kan bli verklighet med hjälp av såväl gamla beprövade tekniker och metoder som helt nya, exempelvis internet-of-things (IoT), big data-teknologi och process-standardisering inom olika branscher.
Läs mer
Historien om MA-systems 40 år!
Två unga civilingenjörer från LTH, en av dem Per Grettve, bestämde sig 1976 för att starta eget konsultbolag inom Materialadministration. Ordet logistik var inte vanligt på den tiden, så företaget fick helt enkelt namnet MA-system, Material Administrativa System.
Läs mer
MA-system Utbildnings Instruktörssidor är nu lanserade
MA-system Utbildning har nu lanserat sin instruktörsportal. Den är tillgänglig för alla som har serviceavtal och innehåller nedladdningsbara dokument för alla våra material vad gäller instruktörspärmarna.
Läs mer
PipeChain tecknar avtal med Tier 1-företag inom Fordonsindustrin, för global end-to-end digitalisering av deras supply chain
Affären inkluderar multi-site-anslutningar mot hundratals globala affärspartners och inkluderar PipeChains lösningar för Automation, Collaboration, Visibility och Ständiga förbättringar av kundens supply chain.
Läs mer
Nu är det byggbranschens tur att kommunicera elektroniskt
Nu är tiden mogen för bygg- och anläggningsbranschen att göra det många andra branscher gjorde för flera tiotal år sedan, nämligen att ta ett helhetsgrepp på sin varu- och resursförsörjning.
Läs mer
Netonnet Group väljer PipeChains molnbaserade EDI-tjänst
Netonnet Group, ledande inom konsumentelektronik i Norden, har valt PipeChains molnbaserade EDI-tjänst för automatisering av affärsflödet med sin globala leverantörsbas.
Läs mer
Från linjär till sömlös supply chain – är det möjligt?
Idag är ett av de hetaste diskussionsämnena inom området supply chain så kallat IoT (Internet of Things). Det talas gärna och ofta om IoT i samband med exempelvis ”supply chain visibility end-to-end” och ”Industri 4.0”, där industrirobotar och andra automationssystem kopplas samman med varandra och med prylar som känner av efterfrågan i marknaden.
Läs mer
Småländsk kvalitetsanda tar hjälp av eTruck
Det är en solig sommardag när MA-system hälsar på hos Windings Utbildningscenter i Värnamo. En truckkurs pågår som bäst, både inne i de väl utrustade körlokalerna och ute på körgården.
Läs mer
EDI och Affärsintegration som molntjänst
För att kunna hänga med i utvecklingen på dagens snabbväxande marknad behövs en IT-infrastruktur som både är kraftfull, flexibel och skalbar. Inte minst vad det gäller EDI och affärsintegration. Det är alltså hög tid att byta ut den gamla traditionella infrastrukturen och påbörja resan mot molnet.
Läs mer
Page 9 of 11 [9]