en-USsv-SE

Aktuellt

Här kan du läsa ett urval av nyheter från alla bolag i MA-system-koncernen. På respektive bolags egna hemsidor finns fler nyheter.

 

RSS
Vi söker erfarna supply chain-konsulter till MA-system i Lund
MA-system behöver ytterligare förstärkning av supply chain konsulter till kontoret i Lund
Läs mer
Praktisk säkerhetsguide för fallskydd!
MA-system Utbildning har tagit fram en praktisk folder med snabbfakta för alla som kan behöva fallskydd i arbetet. Här finns råd och tips om hur en riskbedömning kan gå till, så att risken att något händer minimeras redan från början.
Läs mer
När tar robotarna över plocket
Automationen har kommit långt inom logistiksektorn. Fler och fler uppgifter kan automatiseras och göras effektivare, säkrare och mer kvalitativt med olika tekniska lösningar och system. Ofta handlar automation av plock om jätteinvesteringar i kranar, specialställage och plockstationer. Lösningar som kan göra flöden extremt effektiva, men samtidigt mycket oflexibla.
Läs mer
Lindes truckutbildning i framkant
De i truckbranschen som träffat Ted Nilsson, utbildningsansvarig på Linde, vet att han är en trygg skåning, ofta med ett roat leende i mungipan.
Läs mer
PipeChain tecknar avtal med världsledande tillverkare av sanitetsartiklar
En världsledande tillverkare av sanitetsartiklar sluter avtal med PipeChain. Avtalet inkluderar PipeChains molnbaserade EDI-lösning TCS och dess breda nätverk av redan anslutna företag.
Läs mer
Truckutbildning med alldeles speciella utmaningar
Sjöarpsskolan i vackra Bräkne-Hoby är unik. Här får ett trettiotal elever med utvecklingsstörning eller särskilda behov en lugn och trygg miljö som gör att de kan utvecklas, lära och förbereda sig för ett kommande yrkesliv när de lämnat gymnasiesärskolan bakom sig.
Läs mer
eTruck har fått en ny look!
MA-system Utbildnings webbtjänster ePort och eTruck uppdateras och förbättras kontinuerligt. I den senaste uppdateringen av eTruck så har navigationen fått en översyn och nu blivit ännu enklare att använda.
Läs mer
Ny kund inom fordonsindustrin tecknar avtal med PipeChain
En stor internationell kund inom fordonsindustrin tecknar nytt avtal med Pipechain, där Pipechain skall visualisera den framåtgående försörjningskedjan mot distributionscenter och kunder.
Läs mer

Ny Liftbok!

Ny Liftbok!
Hela MA-systems Utbildnings Liftmaterial har genomgått sin största uppdatering sedan lanseringen. Boken är omarbetad i sin helhet, även om den naturligtvis fortfarande motsvarar kraven i t ex Liftläroplanen LLP och ISO-standarden.
Läs mer
Vad krävs för digitaliserade, transparenta supply chains?
Idag talar ledningsgrupper allt mer om värdet av digitalisering av supply chains end-to-end. Digitaliseringen kan bli verklighet med hjälp av såväl gamla beprövade tekniker och metoder som helt nya, exempelvis internet-of-things (IoT), big data-teknologi och process-standardisering inom olika branscher.
Läs mer
Page 1 of 4 FirstPrevious [1]234 Last