en-USsv-SE

Aktuellt

Här kan du läsa ett urval av nyheter från alla bolag i MA-system-koncernen.

 

RSS
Plockrobotar testas av Zalando
Vi har tidigare skrivit om plockrobotar från startupen Magazino och nu har Zalando börjat utvärdera dem för att plocka skokartonger. Med hjälp av 2D- samt 3D-kameror och AI plockar roboten skolådor. Det är dock ännu i liten skala.
Läs mer
Kom igång med sälj- och verksamhetsplanering (SVP)
Sälj- och verksamhetsplanering (SVP) eller ”Sales and Operations Planning” (S&OP) är en process som kan medföra stora vinster för tillverkande bolag. Det är flera avdelningar och data som behöver involveras för att få det att fungera. Vår checklista säkerställer att du får med alla viktiga delar.
Läs mer
Vision Picking, fluga eller revolution?
Det kommer fler sätt att registrera plocken i ett lager, de hederliga gamla plocklistornas tid kanske är förbi? Vi tittar närmare på AR (Augmented Reality) där man plockar med smarta glasögon.
Läs mer
Visualisera din data och förstå din verksamhet
Mängden data hos företag ökar explosionsartat och ofta kan det vara svårt att dra några slutsatser av att enbart titta på siffror. Det talas ofta om att människor är bättre på att uppfatta och förstå bilder än siffor och därför är visualisering en bra metod. Här har vi samlat praktiska tips och saker att tänka på vid visualisering av stora datamängder.
Läs mer
3D-skrivare på lagret?
Tekniken för 3D-printning utvecklas i rasande takt och skapar nya möjligheter. Komplexa former och specialanpassade delar kan tas fram utan stora kostnader trots små serier. När kan man ha nytta av 3D-printning och kommer vi kunna se 3D-skrivare på lagret inom kort? Vi besökte LTH:s lab för att lära oss mer om tekniken.
Läs mer
KPI:er för lagret – mät hur verksamheten presterar
Det är mycket aktiviteter och saker att hålla reda på i ett lager. Utvalda nyckeltal ger en god överblick för chef och ledning av hur det står till på lagret. De kan även ger underlag för beslut och prioriteringar.
Läs mer
eTruck till final i Talent in Logistics Awards
Vi är glada att kunna meddela att eTruck – vår webbaserade truckförarutbildning – har blivit nominerad till årets Talent in Logistics Awards i kategorin ”Innovative Training Programme”.
Läs mer
Spela logistikspelet Beer Game med oss och öka er kunskap om försörjningskedjan
Har ni ibland svårt att förstå hur er kund, eller säljavdelning tänker när de skickar order och i bästa fall prognoser? Har ni stora variationer i efterfrågan? Upplever ni det som att det finns silos i er försörjningskedja som inte samarbetar? Om ni svarar ja på något av dessa påståenden är det en god idé att spela logistikspelet Beer Game med oss.
Läs mer
Utbildningsmaterialet för Ansvar har uppdaterats
Hela MA-system Utbildnings Ansvarsmaterial har genomgått en större uppdatering. Det som är tydligast är att ett nytt avsnitt om fallskydd har tillkommit.
Läs mer
Nå 80% av resultatet med 20% av insatsen!
Funderar ni på hur ert företag kan bli effektivare? Hur ni kan fördela era resurser där de gör mest nytta? Hur ni kan skapa effektivare flöden och en lönsammare logistik? Om svaret är ja, kan det vara en god idé att fundera över hur ni arbetar med Paretos Princip, även kallad 80/20-regeln.
Läs mer
Page 3 of 9 [3]