en-USsv-SE

Aktuellt

Här kan du läsa ett urval av nyheter från alla bolag i MA-system-koncernen.

 

RSS
Atea tog hem priset Årets Logistiketablering!
Stort grattis till vår kund Atea som tog hem priset Årets Logistiketablering på mässan Logistik & Transport igår!
Läs mer
Våra intryck från Storbritanniens största logistikmässa
Storbritanniens största logistikmässa IMHX pågick under fyra dagar i slutet av september. MA-system var på plats för att se de senaste nyheterna i branschen. IMHX genomförs endast var tredje år och de brittiska utställarna kraftsamlar därmed också inför dessa mässor.
Läs mer
MA-system Consulting växer!
Sedan augusti har MA-system utökat sitt utvecklarteam. Mårten Byström ansluter i en roll som senior systemutvecklare.
Läs mer
eTruck för den franska marknaden kommer snart att släppas i en version anpassad till CACES® R.485 och R.489
Den första januari 2020 börjar en ny version av CACES®-föreskrifter för utbildning av truckförare att gälla. Den nya versionen inkluderar bland annat nya kategorier för vissa trucktyper. eTruck kommer att släppas i en ny anpassad version i god tid innan den nya standarden börjar gälla.
Läs mer
Plockrobotar testas av Zalando
Vi har tidigare skrivit om plockrobotar från startupen Magazino och nu har Zalando börjat utvärdera dem för att plocka skokartonger. Med hjälp av 2D- samt 3D-kameror och AI plockar roboten skolådor. Det är dock ännu i liten skala.
Läs mer
Kom igång med sälj- och verksamhetsplanering (SVP)
Sälj- och verksamhetsplanering (SVP) eller ”Sales and Operations Planning” (S&OP) är en process som kan medföra stora vinster för tillverkande bolag. Det är flera avdelningar och data som behöver involveras för att få det att fungera. Vår checklista säkerställer att du får med alla viktiga delar.
Läs mer
Vision Picking, fluga eller revolution?
Det kommer fler sätt att registrera plocken i ett lager, de hederliga gamla plocklistornas tid kanske är förbi? Vi tittar närmare på AR (Augmented Reality) där man plockar med smarta glasögon.
Läs mer
Visualisera din data och förstå din verksamhet
Mängden data hos företag ökar explosionsartat och ofta kan det vara svårt att dra några slutsatser av att enbart titta på siffror. Det talas ofta om att människor är bättre på att uppfatta och förstå bilder än siffor och därför är visualisering en bra metod. Här har vi samlat praktiska tips och saker att tänka på vid visualisering av stora datamängder.
Läs mer
3D-skrivare på lagret?
Tekniken för 3D-printning utvecklas i rasande takt och skapar nya möjligheter. Komplexa former och specialanpassade delar kan tas fram utan stora kostnader trots små serier. När kan man ha nytta av 3D-printning och kommer vi kunna se 3D-skrivare på lagret inom kort? Vi besökte LTH:s lab för att lära oss mer om tekniken.
Läs mer
KPI:er för lagret – mät hur verksamheten presterar
Det är mycket aktiviteter och saker att hålla reda på i ett lager. Utvalda nyckeltal ger en god överblick för chef och ledning av hur det står till på lagret. De kan även ger underlag för beslut och prioriteringar.
Läs mer
Page 4 of 11 [4]