en-USsv-SE

Aktuellt

Här kan du läsa ett urval av nyheter från alla bolag i MA-system-koncernen.

 

RSS
MA-system Consulting välkomnar André till teamet!
Den 17:e augusti kompletterades utvecklarteamet med en ny medarbetare. André Alm ansluter i en roll som systemutvecklare.
Läs mer
eTruck nominerad i CILT UK Awards for Excellence
Vår engelska partner RTITB har tillsammans med oss blivit nominerade till ”CILT UK Awards for Excellence” i kategorin ”Technology Innovation” med eTruck.
Läs mer
Högtryck för eTruck
Det är inte förvånande att distansutbildning fått ett uppsving den senaste tiden. Många som inte tidigare provat, märker nu fördelarna med e-lärande.
Läs mer
eTruck uppdateras igen!
Nu moderniserar vi Läs Mer-delen i eTruck. Förutom att se över utseendet, har vi gjort det ännu lättare att söka och hitta det man vill veta mer om.
Läs mer
Truckolyckorna ökar kraftigt
Under 2019 inträffade uppemot 1250 allvarliga truckolyckor. Det är en kraftig ökning på fem år, 2014 skedde 922 olyckor. Det visar en genomgång som tidningen Transportnytt har gjort.
Läs mer
Kommer vi bada i toalettpapper snart? Undvik klassiska misstag med Beer Game!
Det vi ser just nu ser ut som en klassisk ”Bullwhip-effekt” i försörjningskedjan för toalettpapper. Även om det är bra att ha lite extra toalettpapper hemma så borde människor inte använda mer än vanligt på grund av Corona-pandemin.
Läs mer
Tillsammans håller vi Sverige rullande
Många är rådvilla just nu. Ska man genomföra utbildningar över huvud taget? Och i så fall hur? Det vore trevligt om vi på MA-system kunde säga säkert att vi har svaret. Det kan vi inte.
Läs mer
Att välja rätt prognosmetod
Det går att göra prognoser på det mesta, och väldigt få prognoser är rätt. Frågan är snarare hur prognosen kommer användas och vilken modell som passar förutsättningarna som finns. Det finns många olika modeller med olika krav på indata och kunskap för att sättas upp.
Läs mer
Distansutbildning för nya och gamla truckförare
I tider då vi alla ska göra vad vi kan för att minimera risker, passar distansutbildning på truck extra bra. eTruck fungerar för både grundutbildning och repetitionsutbildning.
Läs mer
Optimera logistiken med en digital tvilling
Intresset för ”Digital Twins” eller digitala tvillingar har ökat och appliceras allt mer inom logistiksektorn. En digital tvilling är en digital kopia på allt från lagerlokalen till processer och flöden. Möjligheterna till djupare analyser och översikt över verksamheten lockar.
Läs mer
Page 4 of 12 [4]